Marianne Aulie

Marianne Aulie

Marianne Aulie er velkjent for sine store og ganske så fargerike malerier av klovner. Marianne er en 1971-modell fra Lørenskog, i tillegg til å jobbe som maler har hun også hatt jobber som fotomodell.

Marianne Aulie har sin kunstnerutdannelse fra Oslo Tegne- og Maleskole, men det var forbindelsen med familien Sand som ble hennes vei inn i kunsten. Hun studerte blant annet religion, men tok en pause da hun ble med Aune Sand for å hjelpe ham med filmen hans. Familien Sand oppmuntret Aulie til å jobbe med kunsten sin og etter årene på kunstskolen fikk hun seg et eget atelier. Marianne er veldig fysisk når hun maler og det var slik klovnene oppstod. For henne er klovnene manifestering av hennes eget budskap om optimisme og snillhet. Hun ønsker at vi mennesker skal være mer snille mot oss selv og mot hverandre, og hun ønsker å formidle at verden er god og vakker.

De spesielle bildene hennes blir enda mer spesielle fordi de blir vasket i champagne. Våt akrylmaling kombinert med alkohol gir en egen tekstur, som det ikke finnes maken til. Hun designer også kopper, som har blitt svært populære over hele verden.

New York

Marianne har sitt atelier i New York, der hun bor sammen med samboeren Aune Sand, som også er kunstner. Paret deler også galleriet med Aunes bror Vebjørn Sand, som også er en velansett norsk kunstner. Galleriet i verdensbyen ble åpnet i 2010 og har siden hatt stor suksess. Marianne er også etablert utenfor galleriet og samarbeider blant annet med flere ulike klesdesignere, som Cody Ross / Priestess NYC.

Profilert kunstnerpar

Marianne og samboeren Aune Sand er et svært profilert kunstnerpar. Oppstarten til galleriet i NewYork gikk som TV-serie på norsk TV. Marianne har tre barn og har i den forbindelse ofte vært i media og rettet søkelyset mot amming og foreldrenes nærhet til barnet sitt. Kunstnerfamilien Sand er ikke redde for å gå sine egne veier og leve etter egne overbevisninger, noe som kan falle den gemene hop litt tungt for brystet.

Det er heller ikke alle som er like begeistret for Mariannes klovner og hun havnet blant annet i en aldri så liten strid med den norske kunstneren Dalsegg. Sistnevnte malte Marianne med bar rompe og klovnenese, da hun mente Aulie ikke var en seriøs og god nok kunstner. Striden endte med at Aulies motbilde ble solgt for 300 000 norske kroner, mens rompebildet av Aulie selv gikk for 15 000.

Kunst er så mangt og uansett hva folk sier om klovnene og de glade, fargerike strekene til Marianne Aulie, så er det liten tvil om at folk liker det hun gjør. Verden trenger rappkjefta, ærlige mennesker med en grunnleggende holdning som sier at verden er god, vidunderlig og at livet er deilig å leve. Vi trenger definitivt mer glede, farger og optimisme i en ellers ganske grå og kynisk verden. Fargerike klovner og glade streker i form av malerier på veggen eller en kopp til dagens kaffe, er en utmerket måte å få mer av alt dette positive inn i livet vårt på.

Privacy Policy